tisdag 12 juni 2012

Att tycka illa om Dig själv - ÄR det det värsta som kan drabba Dig??


:

Ja, det lär iallafall Goethe ha tyckt
"Det värsta som kan drabba en människa är att hon börjar tycka illa om sig själv." Goethe

Jag tror att jag delvis håller med honom...För att bli bättre vän med livet och sig själv tror jag att man måste man våga utmana jantelagen som fortfarande har ett starkt grepp om oss. Detta UTAN att misstolka utmaningen och bli en outhärdlig "besserwisser" som går omkring och slår sig på bröstet hela tiden! Jag tycker att författaren Kristina Wennergren skriver väldigt bra om jantelagen:


"Jantelagen håller nu på att sakta men säkert att upplösas hos den medvetna människan men i botten sitter den ännu djupt rotad. Något så glädjelöst, nedtryckande och självdestruktivt kan ingen människa må bra av, så varför skall vi då behålla dessa oskrivna lagar?
TRO INTE ATT DU ÄR NÅGOT!
Visst är du något! Du är fantastisk, speciell, unik och underbar! Kom alltid ihåg att du är något!
DU SKALL ALLTID BÖRJA MED DET SOM ÄR SVÅRT. DU SKALL INTE TRO ATT DU SLIPPER IFRÅN DET SÅ DET ÄR LIKA BRA ATT DU SÄTTER IGÅNG MED EN GÅNG!
Glöm jantelagen och gör tvärt om! Gör det lättaste först så ser du snabba resultat och det blir roligare att ta hand om resten. Dessutom kommer du att ha energi kvar att ta hand om det som är svårt!
DU SKALL INTE TÄNKA ELLER TALA GOTT OM DIG SJÄLV ELLER SKRYTA ÖVER DIG SJÄLV.
Om du inte tänker gott om dig själv kan inte heller andra göra det. Om du inte har något gott att säga om dig själv har inte heller andra det. Detta är inte att skryta över sig själv, det är att erkänna och acceptera sig själv som en viktig kugge i ett stort livshjul.
EGET BERÖM LUKTAR ILLA
Pythagoras lär ha sagt "gör inte reklam för dig själv", men det är inte samma sak som att förneka sig själv. Beröm dig själv inför dig själv. Se dina möjligheter......Men du behöver inte gå ut i världen och skryta över din förträfflighet. Det räcker att du vet.........Frigör dig från ditt beroende av erkännande, beröm och accepterande från andra. Ge det till dig själv. Då finner du också mer att berömma hos andra. Då får du det också från andra." Kristina Wennergren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar