måndag 28 maj 2012

Ser vi det vi TROR?

Vår kultur har under det senaste århundradet format de flesta av oss till att ha ett mycket kritiskt och vetenskapligt förhållningssätt till det mesta. Detta kan ibland vara bra, men inte alltid. Den vänstra, logiska och analytiska hjärnhalvan har fått dominera på bekostnad av den känslomässiga och intuitiva högra hjärnhalvan.  Allt ska kunna bevisas och det som inte vetenskapligt och logiskt går att belägga, finns inte! Det finns tex inga vetenskapliga bevis för en mening med livet, och alltså finns det ingen? Det logiska tänkandet har premierats och måttot har varit; "tro det när du ser det". För att bli en bättre vän med livet och sig själv tror jag att man måste våga lyssna även på sina känslor och sin intuition. Allt kan inte bevisas, vissa saker kan bara upplevas individuellt och ses i det inre. Kanske är det så att vi genom en alltför  kritisk och skeptisk inställning, stänger dörren för vissa tankar och  upplevelser som bara kan nå oss om vi vågar tror på dem. Har du hört legend om den hemlighetsfulla ön som ligger väl dold i dimmornas hav:

Det flesta tror att den magiska ön inte finns eftersom många letat men få funnit den. För att ta sig dit måste man färdas många nätter och många dagar ensam i en liten båt, och dimmorna  måste skingras. Dilemmat är att de gör det först när man verkligen är helt övertygad om att ön finns där.......
Mycket av det jag presenterar i denna blogg  fungerar just så som Wayne Dyer döpt en av sina böcker; " Du ser det när nu tror det"......... Alltför många människor lever med känslan av meningslöshet,att inte vara tillräckligt bra, inte prestera tillräckligt bra, inte räcka till, oro för framtiden, skuldkänslor och ångest från det förflutna. Många människor tror också att de måste förändra andra för att de själva ska må bra! För att bli en bättre vän med livet och sig själv tror jag att man kan behöva våga pröva nya vägar för att bl. a:

 • Bli medveten om sina egna tankar och hur de påverkar ens liv.
 • Finna sin inre frid och trygghet.
 • Se skillnad på kärlek och rädsla.
 • Acceptera och tycka om sig själv.
 • Frigöra sig från skuld och oros-känslor.
 • Förlåta/släppa det förflutna.
 • Leva i nuet.
 • Hela sina relationer till omgivningen.

Men HUR ? Häng med så kommer det mer!                        
                       "Två vägar gick åt olika håll i skogen, och jag....
                        jag tog den som var mindre använd,
                        Och det gjorde hela skillnaden."Robert Frost

2 kommentarer:

 1. Jag kan inte sluta läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren! Jag blir jätteglad när någon ger spontan respons! Det är väldigt många inne och läser vilket känns uppmuntrande, men kul att också få höra vad ni upplever!

   Radera